Gå direkt till innehåll
Memira Eyecenter förvärvar A6 Ögonklinik

Pressmeddelande -

Memira Eyecenter förvärvar A6 Ögonklinik

Memira Eyecenter har förvärvat A6 Ögonklinik i Jönköping. Förvärvet är ett led i företagets strategi att bli den ledande privata aktören i Skandinavien inom syn och ögonhälsa och också det första steget i expansionen av Eyecenter-konceptet utanför Stockholm.

A6 Ögonklinik är en ögonklinik med fokus på offentligt finansierad ögonsjukvård och erbjuder även linsbyten, ICL och ögonlocksoperationer till privatbetalande kunder. Kliniken som grundades 2014 har ett stort patientfokus och bedriver högkvalitativ vård med hjälp av det erfarna teamet av ögonläkare, optiker, sjuksköterskor och administrativ personal, som alla kommer att fortsätta i verksamheten.

Jönköping är en av de regioner i Sverige som kommit långt i utvecklingen av offentligt finansierad ögonsjukvård och regionen har ett väl fungerande fritt vårdval. Patienterna i regionen har också möjlighet att vid kataraktoperationer välja en premiumlins.

  • Lokaliseringen och den kvalitativa och väletablerade verksamheten gör A6 till en perfekt språngbräda för Memiras expansion av Eyecenter-konceptet i södra Sverige. Tillsammans med vår existerande refraktiva verksamhet i Jönköping ser vi stora utvecklingsmöjligheter och synergier, säger Johanna Öberg, koncernchef Memira Eyecenter.
  • Med Memira som en väletablerad aktör i ryggen ser jag goda utvecklingsmöjligheter som kommer regionens invånare till gagn. Att få vara en del i utvecklingen av Memira Eyecenter ser jag också som en välkommen och stimulerande utmaning, säger Ulrika Storsjö, verksamhetschef A6 Ögonklinik.

Relaterade länkar

Ämnen


Memira Eyecenter är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten med ett helhetserbjudande inom syn och ögonhälsa. Företaget har runt 60 kliniker i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna och ca 300 medarbetare. Memira är ’the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården.

Kontakter

Christine Westerlund

Christine Westerlund

Presskontakt +46 723 899 894

Memira Eyecenter är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten med ett helhetserbjudande inom syn och ögonhälsa.

Memira Eyecenter är Skandinaviens ledande aktör inom ögonlaser och linsbyten med ett helhetserbjudande inom syn och ögonhälsa. Vi erbjuder specialiserad ögonsjukvård på ett flertal orter. Memira har runt 60 kliniker i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna och ca 300 medarbetare. Memira är ’the eye partner for life’ genom att samla allt för ögat under ett och samma tak och att driva utvecklingen inom ögonvården.

Memira
Eye Center of Excellence, Eugeniavägen 12, 9 tr
171 64 Solna
Sweden